Witajcie!
Dzisiaj będzie trochę inaczej. Nie kosmetycznie, a kulinarnie :) Jeszcze nigdy nie pojawiały się tu przepisy kulinarne, ale pomyślałam, a co mi tam... W tamtym roku pokazywałam Wam w jednym z mixów zdjęciowych siekane kotleciki. Parę osób było nimi zainteresowane, także dzisiaj w końcu podzielę się z Wami moim przepisem :) Przepraszam za jakość zdjęć, ale robione były telefonem i w dodatku przy sztucznym oświetleniu.
Siekane kotleciki drobiowe
4. Całość mieszamy ze sobą. I wstawiamy do lodówki na 2 godziny(ale pół godz też może być).
Składniki:
- 50 dag filetów z kurczka
- 25 dag pieczarek
- starty żółty ser
- 2 łyżki majonezu
- vegeta do smaku
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- tłuszcz do smażenia
- natka pietruszki (opcjonalnie)
- tłuszcz do smażenia
- natka pietruszki (opcjonalnie)
1. Mięso kroimy w drobną kostkę. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ścieramy ser żółty.
2. Starte pieczarki smażymy do odparowania wody.
3. Jajka mieszamy z majonezem, mąką, żółtym serem i vegetą. Jeśli lubicie natkę pietruszki, to też polecam ją dodać, bo według mnie wtedy lepiej smakuje :)
5. A później smażymy niewielkie kotleciki.
6. Podajemy je na gorąco z czym tam lubimy (ja lubię je jeść z ryżem i buraczkami).
Smacznego!
Koniecznie wypróbujcie ten przepis i dajcie znać jak Wam smakowało. Macie ochotę na więcej takich kulinarnych postów?
Smacznego!
Koniecznie wypróbujcie ten przepis i dajcie znać jak Wam smakowało. Macie ochotę na więcej takich kulinarnych postów?
Ja jakoś za kotletami nie przepadam...
OdpowiedzUsuńTo ja uwielbiam :)
UsuńBardzo lubię kotlety :)
OdpowiedzUsuńoj jutro zrobię te kotleciki
OdpowiedzUsuńU mnie kiedyś bardzo często gościły takie kotlety :) Są pyszne!
OdpowiedzUsuńZgadzam się- są pyszne :)
UsuńCzęsto goszczą u mnie w domu :) Mama robi je bez majonezu. Uwielbiam je :)
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa jakby smakowały bez majonezu :)
UsuńPierwszy raz takie widzę, ale muszą być pyszniutkie :)
OdpowiedzUsuńI są, masz moje zapewnienie :)
Usuńmmmmm muszę sobie spisać Twój przepis, bo przyznam,że go nie znałam:)
OdpowiedzUsuńTo koniecznie wypróbuj :)
UsuńNie znałam tego przepisu, muszę koniecznie wypróbować :) Brzmi pysznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie! ;)
OdpowiedzUsuńSpróbuję ale bez majonezu:)
OdpowiedzUsuńTakich kotletów jeszcze nie próbowałam, ale czasem robię coś podobnego z papryką. Są pyszne i na pewno Twoja wersja też by mi smakowała ;)
OdpowiedzUsuńA ja z chęcią wypróbuje te z papryką :)
UsuńSmakowitości :)
OdpowiedzUsuńRobię czasem podobne, są bardzo smaczne :-)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńKiedyś robiłam podobne bardzo często, zapomniałam o nich zupełnie teraz gdy widze u Ciebie, na pewno zrobie! wyglądaja bardzo apetycznie i tez lubię buraki!
OdpowiedzUsuń:)
Usuńrobiłam je już wcześniej i także je uwielbiam ;)
OdpowiedzUsuńRobie bardzo podobne. Są pyszne. Kochana ja osobiście poproszę częściej takie posty:)
OdpowiedzUsuńTo może jeszcze kiedyś pojawi się taki kulinarny post :)
Usuńpysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńNie lubię kotletów, ale normalnie z tym serem wyglądają pysznie :) chętnie bym czegoś takiego spróbowała ;)
OdpowiedzUsuńdaj jednego kotlecika mniamm :)
OdpowiedzUsuńnigdy nei jadłam takich kotletów z startym żółtym serem
OdpowiedzUsuńWyglądają smacznie, heh przez Ciebie zrobię się głodna a już 22 ;P
OdpowiedzUsuńRobię podobne, tylko czasem jeszcze jakieś warzywka do tego dodaję.
OdpowiedzUsuńMhm wygląda przepysznie :]
OdpowiedzUsuń